Hoe onderhouden we best onze keramische vloeren?

Gebruik om de 3 maanden intensiefreiniger voor een optimaal resultaat.
Geïmpregneerde doekjes zijn niet goed voor uw keramische tegels, want deze doekjes bevatten oliën die vet nalaten op de tegels.
Reinig uw tegels regelmatig met (regen)water om aangehecht vuil te verwijderen.
Gebruik slechts 1 dop onderhoudsreiniger per 10 liter water. Overdosering van de onderhoudsproducten leidt tot residuvorming op de tegels.
Een microvezeldoek is de ideale dweil voor keramische tegels. Deze laat geen strepen of pluisjes na.

Meer informatie kunt u vinden op Lithofinder, de zoekmachine voor onderhoudsproblemen van uw tegels.
Via de handige website van Lithofin vindt u in 1, 2, 3 het juiste product voor het reinigen, beschermen en onderhouden van uw vloer. 

Is het een probleem dat we zelf onze tegels aankopen?

Na een controle van de tegels door ons, zien we daar geen probleem in.
Weet wel dat u dan 21% BTW zult betalen op de aankoop van de tegels. Als de tegels aangekocht en geplaatst worden door ons en uw huis is ouder dan 10 jaar, genieten jullie van een voordeeltarief van 6% BTW. Dat maakt dus 15% verschil op de aankoopprijs van uw tegels.
Indien de tegels via ons aangekocht worden, staan wij bovendien in voor de recyclage van het afval. Alle plastiek, hout en tegelafval nemen wij mee.

Bestaat de mogelijkheid dat we zelf de handen uit de mouwen steken?

Dit is zeker geen probleem voor ons. Wij maken dan een kostenraming en geen offerte. Het is immers moeilijk om in dit geval in te schatten wat jullie aandeel precies zal zijn in de uit te voeren werken. Wij rekenen dan in regie. Hoe meer jullie kunnen meehelpen, hoe goedkoper het wordt.

Binnenkort bouwen of verbouwen?
Contacteer ons voor advies en een vrijblijvende offerte!